Hlavní obsah

Přijel psycholog, Janda se povznesl

HARRACHOV

Na bojiště povolal psychologa. A po mizérii bylo líp. Zase až na bodované umístění se povznesl Jakub Janda na konci harrachovského skokanského víkendu. „Jsem rád, že se lepším, ale před domácími fanoušky jsem se chtěl ukázat lépe,“ poznamenal frenštátský matador po poslední z krkonošských bitev, v nichž bral 38. a pak bodované 24. místo, mezitím také šestou příčku s týmem.

Foto: Martin Malý

Jakub Janda

Článek

Už před sezónou, kdy dumal, jak dál ve svých třiatřiceti, netajil, že spoléhá i na psychologa. A teď po pátečním nezdaru šturmoval – žádné dojíždění za pomocníkem, ale pozval si ho přímo pod můstek. „Jandys se po práci s psychologem zlepšil,“ viděl trenér David Jiroutek už po závodě družstev, v němž Češi byli nečekaně blízko ke stupňům.

„Nechci o tom moc mluvit,“ byl Janda tajemný ohledně metod společné práce. Jako před sezónou. Jen u náznaků zůstal… Ona tajemná postava – Milan Moravec, kdysi kouč plavecké mistryně Evropy Ilony Hlaváčkové – zůstávala opodál. „Učí mě, abych si nezasíral, nebo jak to říct, hlavu zbytečnostmi. Odstraňuju špatné návyky,“ nastínil skokan již dříve.

V Harrachově sáhl na body na den přesně po šesti letech od závodu, v němž vyhrál. V sezóně, kdy vládl celému seriálu. „Za tu dobu se toho ale dost změnilo,“ přemítal Janda.

Marně bojuje o návrat na stupně. Ale zjevně se dál chce potýkat se vzdušnými proudy na můstcích, které hodlá objíždět do olympijské zimy 2014. Engelberg, pak tradiční Turné čtyř můstků… Neměnný program ho čeká rok co rok kolem Vánoc. I letos. „Mám dobrou výchozí pozici pro další trénink, ale nemůžu hned chtít vyhrávat,“ přál si alespoň pozvolný vzestup.

Jandův vstup do SP
Kuusamo20. místo
Lillehammer27. a 20.
Harrachov38. a 24.

Reklama

Související témata: