Hlavní obsah

Teplé počasí komplikuje Novému Městu přípravy na SP v biatlonu

Současné nezvykle teplé počasí komplikuje novoměstským pořadatelům přípravy na Světový pohár biatlonistů, který mají hostit od 11. do 15. ledna. Kvůli teplotám nad nulou nemohou pracovat sněhová děla. Čeká se na mrazivější noci, podle aktuální předpovědi počasí by se mělo na Vysočině ochladit v následujících dnech.

Článek

Do Nového Města na Moravě dorazí v pátek v rámci inspekční cesty zástupce ředitele Světového poháru Slovinec Borut Nunar. Ten by mohl případně rozhodnout o zkrácení tratí. Zatím však chce mezinárodní biatlonová federace IBU vzhledem ke generálce Novoměstských na mistrovství světa v roce 2013 zachovat závody v původní délce.

"V tuhle chvíli čekáme na Nunarovo vyjádření. Neděláme paniku. Přípravy zatím běží v plném proudu. Nyní stavíme kolem tratí ploty," uvedl ředitel závodu Vlastimil Jakeš. Chystá se ještě obhlédnout zásobníky přírodního sněhu v horních pasážích Českomoravské vysočiny. Podobným způsobem dolaďují tratě nyní v německém Oberhofu, kde startuje seriál v běhu na lyžích Tour de Ski.

"Sníh máme. Ale není ho zatím tolik, kolik bychom potřebovali. Čekáme na mráz," řekl ČTK předseda organizačního výboru Světového poháru Jiří Hamza. Na definitivní rozhodnutí mají novoměstští pořadatelé čas do 4. ledna. "Nejsme z tohoto pohledu sami. Podobné problémy mají například i pořadatelé v Oberhofu, kde bude Světový pohár v prvním lednovém týdnu," dodal Hamza.

Reklama