Hlavní obsah

VIDEO: Zraněný skokan Hlava je už v Česku, ale zůstává v nemocnici

PRAHA

Skokan na lyžích Lukáš Hlava, který upadl při posledním závodu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu, je od sobotního večera zpátky v Česku. Po vyšetření na stomatochirugii však ještě zůstane v nemocnici na pozorování.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Pád Lukáše Hlavy v rakouském Bischofshofenu.

Článek

Už v Rakousku mu lékaři dali dohromady otevřenou zlomeninu nosu a zjistili i zlomeninu lícní kosti. Zda budou potřeba ještě další chirurgické zákroky, to rozhodnou lékaři po opadnutí otoku. Podle posledních zpráv nebude operace nosu nutná. Hlavův obličej nyní "zdobí" velký hematom.

"Cítím se ale dobře, i když trochu unaveně. Cestu do Čech jsem zvládnul bez problémů. Hlava mě nebolí, pobolívá mě pouze naražená ruka," řekl Hlava. "Radši než do nemocnice bych ale šel skákat. Doufám, že se budu moci brzy vrátit na můstky. Budu čekat na rozhodnutí lékařů," citoval ho manažer skokanů Jan Baier.

Pád Lukáše Hlavy v rakouském Bischofshofenu.foto: ČTK/AP/Matthias Schrader

Sedmadvacetiletému Hlavovi se v Bischofshofenu krátce po dopadu rozjely a následně překřížily lyže. Následoval pád na hlavu a skokana museli odvézt z můstku záchranáři na saních.

Českému reprezentantovi se dosud v sezoně dařilo. Na Turné obsadil v Oberstdorfu patnácté místo, v Garmisch-Partenkirchenu byl třináctý a v Innsbrucku skončil desátý.

Hlavův pád dal vzpomenout na karambol Romana Koudelky při Světovém poháru v Harrachově. Nejlepší český skokan se však jako zázrakem nezranil a už týden po nehodě opět skákal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články