Hlavní obsah

České biatlonistky fiasko v Novém Městě obrečely

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

České biatlonistky se celou sezónu ve Světovém poháru hledají, největší propadák ale přišel v Novém Městě na Moravě. „Jsem obrovsky zklamaný, holky zaplatily daň domácímu prostředí,“ tvrdil trenér Jindřich Šikola.

Foto: Petr Horník, Právo

Biatlonistka Veronika Vítková během Světového poháru v Novém Městě na Moravě

Článek
Fotogalerie

České kvarteto závod na 15 km totálně pokazilo a zůstalo daleko od bodovaných pozic. „Všichni jsme z toho špatní, každá z holek výsledek obrečela,“ řekl Šikola s tím, že největší želízko mu shořelo na střelnici. „Snad ještě nikdy jsem nedala sedm ran mimo terč,“ litovala Veronika Vítková. „Každý výstřel jsem až moc hlídala a takhle to dopadlo. Běžecky jsem se cítila slušně, hrozně ale mrzí chyby na střelnici,“ dodala.

Už třikrát v tomto ročníku SP sáhla na body a Šikola ji hecoval, že za umístění v elitní patnáctce pro ni v truhlárně svého otce osobně vyrobí skříně na míru do bytu. „Hodily by se. Bohužel jsem ale hned na prvním stojáku nechala tři minuty a tím to bylo celé zkažené. Hodně jsem si nadávala, padlo i nějaké sprosté slovo. Druhá půlka závodu představovala obrovské utrpení, do těch kopců se jelo hodně těžko,“ mínila zklamaná závodnice.

„Byl to zmar. Trénink Verča zastřílí skvěle, v závodě ale neodvede úplně, na co má,“ říkal trenér na adresu talentované biatlonistky, jejíž kariéru v létě 2009 přibrzdil zánět mozkových blan. „Následky nemoci byly dlouho znát, až na začátku letošní zimy získala jistotu na lyžích. Nejdůležitější pro ni bylo srovnat se běžecky, po střeleckém selhání ale bude potřebovat pohladit na duši,“ uvažoval Šikola. „Snad do pátečního sprintu zapomenu,“ doufá Vítková.

Reklama