Hlavní obsah

Ruský skokan na lyžích měl na Turné pozitivní test na koronavirus

Garmisch-Partenkirchen
Aktualizováno

Ruský skokan na lyžích Danil Sardějev byl ve středu na Turné čtyř můstků pozitivně testován na koronavirus. Do karantény s ním před dnešní kvalifikací v Garmisch-Partenkirchenu museli i tři členové ruské výpravy včetně dalšího nejmenovaného skokana, kteří byli s nakaženým v nejužším kontaktu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

eden ruský skokan na lyžích byl ve středu na Turné čtyř můstků pozitivně testován na koronavirus (ilustrační foto)

Článek

"Jsme v neustálém kontaktu se zdravotním úřadem v Garmisch-Partenkirchenu a společně jsme došli k tomuto rozhodnutí," uvedl šéf lékařské komise organizačního výboru druhého závodu Turné Martin Fleckenstein.

Sardějeva organizátoři nejmenovali, jeho identitu oznámili až zástupci ruské výpravy. Do karantény nemuseli dva nejlepší ruští skokani Jevgenij Klimov a Michail Nazarov, kteří se dokázali kvalifikovat do pátečního závodu.

Koronavirová nákaza poznamenala už úvodní závod Turné v Oberstdorfu, před nímž měl pozitivní test Klemens Muraňka. Kvůli němu byl původně vyřazen ze závodu celý polský tým, ale poté, co měl Muraňka výsledek opakovaného testu negativní, směli svěřenci českého trenéra Michala Doležala startovat. Bývalý dvojnásobný vítěz Turné Kamil Stoch obsadil druhé místo.

Reklama

Související témata: