Hlavní obsah

Drama ruského týmu! Dodávka se zřítila do hluboké propasti

Val Müstair

O obrovském štěstí mohou hovořit členové ruského týmu v běhu na lyžích po hrozivé havárii, k níž došlo na sklonku loňského roku poblíž švýcarských hranic. Jako zázrakem přežilo všech šest pasažérů poté, co vůz dostal na zledovatělé cestě smyk a zřítil se padesátimetrovým srázem do ledového jezera.

Foto: Profimedia.cz

Ruská běžkyně na lyžích Natalja Něprjajevová v cíli závodu Tour de Ski.

Článek

K nehodě došlo krátce po půlnoci z 28. na 29. prosince v době, kdy se členové ruského servisního týmu v dodávce přesouvali do Livigna na úvodní podnik Tour de Ski, která bude mít letos osm etap ve třech střediscích ve Švýcarsku a Itálii. Automobil po pádu do zledovatělé strže prorazil ledový příkrov na hladině a uvízl v něm.

Po telefonátu na tísňovou linku a okamžitě vyrazili posádce na pomoc členové záchranného sboru, hasiči i policisté. Celá vyprošťovací akce trvala údajně bezmála osm hodin, účastníci vyvázli z nehody jen s lehkými poraněními.

„Jsme v šoku, ale rádi, že se nikomu nic vážného nestalo. Byl to otřesný zážitek," přiznal v interview pro švédský list Aftonbladet německý trenér ruského týmu Markus Cramer.

Reklama

Související témata: