Hlavní obsah

Prudký kopec, tuhé nohy. Už bojujete sami se sebou, popisuje české eso obávanou nástrahu

Michal OsobaSport.czPrávo

Ve středu už dosáhla na elitní desítku v etapě Tour de Ski, teď má před sebou běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová boj o top ten v celkovém pořadí, což zatím svedly jen Kateřina Neumannová a Eva Vrabcová. Před posledními třemi etapami ve Val di Fiemme je třináctá.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Kateřina Razýmová (uprostřed) při stíhačce na 10 kilometrů ve švýcarském Val Müstairu.

Článek

Přišel den volna vhod před drsným závěrem seriálu?

Určitě, i když pro mě je to většinou nejnáročnější den na Tour. Tělo zmerčí příležitost zregenerovat, tak je třeba ho udržovat v pozoru, což není snadné. Dopoledne jsem se byla proběhnout a odpoledne šla na lyže si dát i pár rychlejších úseků, abych nasimulovala zátěž.

Je elitní desítka vaším jasným vnitřním cílem pro závěr Tour?

Určitě by byla skvělá, ani za patnáctku bych se nemusela stydět, kolem jsou samé kvalitní závodnice a na rozdíl od minulých ročníků letos nikdo neodstupuje. Ale v sobotu se jede sprint, kde nejlepší třicítka získá bonifikaci, vítězka dokonce 60 sekund, což se v hromadných závodech nedá najet. Musím se poprat o dobrý výsledek i tam.

A v neděli přijde obávané stoupání na sjezdovku Alpe Cermis, které jste už dvakrát okusila.

Na něj se nachystat nedá, je to unikátní závod. Po kolečku na stadionu a rovině se jede ve velkém tempu, pak už každá holka jede podle svých možností. Prudký kopec, tuhé nohy, tam už nebudu bojovat s ostatními závodnicemi, ale spíš sama se sebou.

Jaká je Tour bez absentujících Norek v čele se suverénní Therese Johaugovou?

Určitě je díky tomu zajímavá. Nemyslím, že s Norkami bychom klesly o osm míst, i když samozřejmě Johaugová vždycky dominantní byla. Takhle má Tour náboj, pořád není jasné, kdo bude na prvních třech místech, tak je mnohem atraktivnější.

Reklama

Související témata: