Hlavní obsah

Ledecká těsně za nejlepšími. Zasahoval vrtulník

Crans Montana

Lyžařka Ester Ledecká pokračuje v zatím úspěšném tažení zimní sezonou. V prvním tréninku sjezdu na závody Světového poháru v Crans Montaně skončila pátá a jako jediná se vklínila mezi italsko-švýcarský blok. Druhý trénink se ve švýcarském středisku uskuteční ve čtvrtek, závody jsou v plánu v pátek a sobotu.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati jednoho z předešlých sjezdů ve Svatém Antonu.

Článek

Ledecká projela trať dlouhou 2451 metrů v čase 1:30,35 minuty a zaostala o půl sekundy za nejrychlejší Sofií Goggiaovou z Itálie. Před Češkou byly další dvě Italky a Švýcarka Corinne Suterová a za ní rovněž dvě Italky a jedna Švýcarka.

Trénink musel být kvůli úpravě branek přerušen na chvilku po první závodnici a na 45 minut po těžkém pádu Niny Ortliebové. Čtyřiadvacetiletá Rakušanka, jež vloni ve Švýcarsku vybojovala třetí místo, utrpěla podle vyjádření domácího svazu zranění pravého kolena. Ze sjezdovky ji přepravil do nemocnice vrtulník.

Loni skončila Ledecká ve dvou sjezdech v Crans Montaně jedenáctá a pátá a v super kombinaci skončila třetí. Letos se v neděli pojede superobří slalom, který je náhradou za zrušený prosincový závod ve Svatém Mořici.

Úvodní trénink na sjezd SP lyžařek v Crans Montaně (Švýcarsko):
1. Goggiaová (It.) 1:29,83
2. C. Suterová (Švýc.) -0,20
3. Curtoniová (It.) -0,35
...
5. Ledecká (ČR) -0,52
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: