Hlavní obsah

Další závod? Ledecká je v nedělní startovní listině

Crans Montana
Aktualizováno

Záhy po pádu zřejmě hned vyrazí do dalšího závodu. Ester Ledecká je ve startovní listině nedělního super-G v Crand Montaně, kde v sobotu při sjezdu SP vletěla do záchranných sítí a poranila si obličej.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká v cílovém prostoru krátce po pádu ve sjezdu Světového poháru ve švýcarské Crans Montaně.

Článek

"Já jsem, respektive budu, ok. Na špatný zprávy máme jiný borce," vzkázala večer Ledecká po sérii vyšetření. Rázně tak naznačila, že v neděli v poledne v super-G startovat bude. Svůj pád rozebírat nechtěla. "Nechci se bavit o sportovních úrazech. Jak by řekl můj děda: To ke sportu patří," konstatovala.

Podle večerního vyjádření agentury Sport Invest, která Ledeckou zastupuje, se definitivně rozhodne během nedělního dopoledne. Ve startovní listině ale figuruje, na trať by se měla vydat s číslem 15. V prosince Ledecká vyhrála super-G ve Val d'Isere a připsala si druhé vítězství v SP.

Ledeckou po sobotním pádu odvezla sanitka do nemocnice v Sionu na šití rozseknutého rtu a další vyšetření. Pětadvacetiletá Češka byla přesto v dobré náladě. "Zavolám Ondrovi (Bankovi) a Bode Millerovi, nacvičím jízdu po sítích. Počechrala jsem sítě, ale nepodařilo se mi je překousnout...," žertovala ve vyjádření pro média. Narážela tím na bývalé lyžaře, kteří jezdili na hraně rizika a zvládali i kritické situace.

"Je trošku rozbitá a má rozseknutý ret, jinak by to nemělo být nic vážného," vyjádřil se záhy po závodě pro ČT trenér Tomáš Bank.

Ledecká zřejmě doplatila na to, že do kritické pasáže najela rychleji než v předchozích jízdách. "Pravděpodobně měla v té bráně, kde spadla, o hodně vyšší rychlost než v minulé dny. Ta stopa, kterou měla prohlídnutou, už nestačila. Měla tu bránu málo najetou, jela tam moc napřímo," usoudil Bank.

Reklama

Související témata: