Hlavní obsah

Změna plánů! Ledecká dostává šanci navíc, bude mít druhý šampionát

Rogla

Mizející šance se vrací. Ester Ledecká a spol. budou mít v této sezoně nakonec také světový šampionát v alpských snowboardingových disciplínách, o který původně přišli. Po zrušení mistrovství světa v Číně se podařilo najít pořadatele ve Slovinsku a o medaile v paralelních závodech ve slalomu a obřím slalomu se bude bojovat 1. a 2. března v Rogle. Ze všeho nejdříve během následujícího víkendu pojede v rámci lyžařského SP v Ga-Pa.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecké během snowboardového tréninku

Článek

Společné MS lyžařů freestylistů a snowboardistů se původně mělo uskutečnit v čínském středisku Čang-ťia-kchou od 18. do 28. února a šampionát měl posloužit k otestování areálů na olympijské hry 2022. Přetrvávající cestovní omezení kvůli koronaviru ale jejich uspořádání v Číně znemožnila.

Pořadatelství závodů ve snowboardcrossu a skikrosu už převzalo švédské středisko Idre Fjäll (11.-13. února). Nyní dostali nový termín také alpští snowboardisté a Ledecká by měla mít šanci rozšířit dosavadní medailovou sbírku. V roce 2015 se stala mistryní světa v paralelním slalomu, o dva roky později v této disciplíně přidala stříbro a ovládla obří slalom.

Při posledním šampionátu před dvěma lety dala vzhledem k termínové kolizi přednost lyžařskému MS. K souběhu obou akcí tentokrát nedojde, sjezdařský šampionát je v plánu v italské Cortině d'Ampezzo od 8. do 21. února. V Rogle bude 1. března na programu obří slalom a o den později slalom. Ledecká už před sezonou avizovala, že počítá s oběma šampionáty.

Mezinárodní lyžařské federaci zbývá ještě najít pořadatele MS ve freestyleových disciplínách na lyžích a snowboardu. Kandidátem je Calgary.

Reklama

Související témata: