Hlavní obsah

Ledecká zase nepojede. V Německu musí měnit program

Garmisch-Partenkirchen/Praha

Čekání bylo marné. České hvězdě Ester Ledecké a dalším lyžařkám neumožní špatné počasí odjet ani druhý trénink v Garmisch-Partenkirchenu, sobotní sjezd Světového poháru byl proto zrušen a nahradí ho superobří slalom. Informovala o tom Mezinárodní lyžařská federace.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká v akci ve Svatém Antonu během závodu Světového poháru superobřího slalomu.

Článek

Kvůli sněhu, dešti a větru se nekonal už čtvrteční trénink. Když počasí neumožnilo lyžařkám vyjet na sjezdovku ani dnes, museli organizátoři víkendový program upravit a v Garmisch-Partenkirchenu se tak superobří slalom pojede nejen v neděli, ale také v sobotu. V sobotu se pojede od 11:45, v neděli o 45 minut dříve.

"Mrzí nás to, ale zase máme radost, že se tady uskuteční alespoň ty dva závody," uvedl sportovní ředitel německého lyžařského svazu Wolfgang Maier.

Ledecká měla v Garmisch-Partenkirchenu absolvovat první sjezd od sobotního závodu v Crans-Montaně, kde skončila v ochranných sítích. Den po pádu, ze kterého si odnesla čtyři stehy na vnitřním rtu, nastoupila ve Švýcarsku do superobřího slalomu a obsadila 15. místo.

Odložený sjezd z Ga-Pa by se měl uskutečnit po mistrovství světa 26. února v italském Val di Fassa, kde jsou po změnách nově v programu od pátku do neděle dva sjezdy za sebou a na závěr super-G.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.