Hlavní obsah

Čeští snowboardisté skončili na MS v kvalifikaci obřího slalomu

Rogla

Boje o medaile v paralelním obřím slalomu budou na mistrovství světa v Rogle bez českých snowboardistů. Po odstoupení největší naděje Ester Ledecké, která start na šampionátu na poslední chvíli vzdala kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům, nikdo z dalších reprezentantů neprošel ve Slovinsku kvalifikací.

Foto: Sport.cz

Ester Ledecká na snowboardu.

Článek

Juniorky Klára Šonková a Adéla Keclíková skončily hned po první jízdě a obsadily 35. respektive 43. místo. Do druhého kola neprošli mezi muži ani Adam Počinek (43.) a Viktor Brůžek (46.).

"Je to úžasná zkušenost a jen tady být je neskutečný. To je zatím nejvíc, kam jsem se dostala," řekla osmnáctiletá Šonková po premiéře na světovém šampionátu. "Je skvělé jet s nejlepšíma snowbardistkama a zažít tady tu atmosféru. Musím toho dohnat ještě dost a nabrat zkušenosti," doplnila teprve čtrnáctiletá Keclíková, která dosud nestartovala ani ve Světovém poháru.

Neúčast zraněné Ledecké obě mrzela. "Je vždycky škoda, když nejede. Ester je pro nás motivací," shodly se a Šonková na účet české i světové hvězdy dodala: "Ester je úžasná, Ester je legenda, Ester je pojem. Je skvělé, co dokázala."

Nejrychlejší čas mezi ženami v kvalifikaci zajela vítězka Světového poháru Ramona Hofmeisterová z Německa, mužům kraloval Rus Igor Slujev. Vyřazovací jízdy začnou ve Slovinsku ve 14:00.

Reklama