Hlavní obsah

Bravo! Samková triumfovala v závodě Světového poháru

Bakuriani/Praha

Parádním výkonem se blýskla česká snowboardcrossařka Eva Samková, která vyhrála dnešní závod Světového poháru v gruzínském Bakuriani. Předloňská mistryně světa si připsala šestnáctý triumf v kariéře a druhý v této sezoně. Dostala se díky tomu do čela seriálu před Italku Michelu Moioliovou, která skončila ve finále čtvrtá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Eva Samková triumfovala v gruzínském BakurianiVideo: sntv

 
Článek

Samková byla nejrychlejší v kvalifikaci a čtvrtfinále vyhrála stylem start-cíl. V semifinále se po strkanici s Američankou Lindsey Jacobellisovou propadla krátce po startu na čtvrté místo, ale v závětří za soupeřkami nabrala rychlost a v dolní pasáži všechny předjela.

Kritický okamžik zvládla Samková i v úvodu finálové jízdy, když v souboji o vedení musela přeskočit prkno Moioliové, aby nešla k zemi. Ustála to, Italku předjela a z prvního místa si dojela pro další triumf. "Bylo to těžké, dala jsem do toho ve všech jízdách 150 procent, hlavně ve finále. Bylo to mimořádně těsné, pálí mě nohy," řekla v rozhovoru po dojezdu. Ve finále za ní skončila druhá Julia Pereiraová de Sousa Mabileauová z Francie a třetí Jacobellisová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Samková - Samčízant (@eva_samkova)

V Bakuriani se pojede další závod v pátek. Světový pohár pak vyvrcholí 20. března ve švýcarském Veysonnaz. Olympijská vítězka ze Soči a bronzová medailistka z letošního MS Samková útočí na třetí křišťálový glóbus, zatím ho získala v letech 2017 a 2019. Největší soupeřkou sedmadvacetileté Češky bude olympijská šampionka a obhájkyně vítězství v SP Moioliová. Samková má před ní náskok pěti bodů.

Závod mužů v Bakuriani vyhrál Kanaďan Eliot Grondin před Rakušanem Lucasem Pachnerem a Italem Lorenzem Sommarivou. Čeští závodníci Jan Kubičík a Radek Houser se do vyřazovacích jízd nekvalifikovali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Závody SP ve snowboardcrossu v Bakuriani (Gruzie):
Muži:
1. Grondin (Kan.)
2. Pachner (Rak.)
3. Sommariva (It.)
4. Hämmerle (Rak.)
...37. Kubičík
42. Houser (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Hämmerle270
2. Grondin262
3. De Blois (Niz.)187.
Ženy:
1. Samková (ČR)
2. Pereiraová de Sousa Mabileauová (Fr.)
3. Jacobellisová (USA)
4. Moioliová (It.).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Samková305
2. Moioliová300
3. Guliniová (USA)222

Reklama

Související témata: