Hlavní obsah

Sjezdař Reichelt se po dvou desetiletích v SP rozloučí s kariérou

Innsbruck

Rakouský sjezdař Hannes Reichelt ukončil po dvou desetiletích ve Světovém poháru kariéru. Čtyřicetiletý někdejší mistr světa to oznámil při finále seriálu v Lenzerheide a rozhodnutí zdůvodnil ztrátou potřebného nadšení, které je nezbytné k tomu, aby se v každém závodu přiměl jít až na hranici svých možností.

Foto: Sport.cz

Hannes Reichelt při sjezdu v Ga-Pa.

Článek

Největší úspěch kariéry oslavil Reichelt v roce 2015, kdy se stal mistrem světa v superobřím slalomu. O čtyři roky dříve získal ve stejné disciplíně na MS v Ga-Pa stříbro, v roce 2008 vybojoval v SP malý křišťálový glóbus za super-G. V SP si připsal celkem 13 vítězství, v roce 2014 ovládl i legendární sjezd v Kitzbühelu. Na stupních vítězů stanul v seriálu celkem šestačtyřicetkrát.

V prosinci 2019 si Reichelt při sjezdu v Bormiu přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a snaha dostat se v této sezoně na bývalou úroveň nepřinesla kýžený výsledek. "Pro mě bylo jasné, že ať už budu moci jezdit naplno nebo ne, chci to ještě v téhle sezoně bezpodmínečně zkusit. Myslím, že jsem po tom zranění vazů vyzkoušel všechno a nemohu si nic vyčítat," uvedl.

S kariérou se definitivně rozloučí v Lenzerheide, kde se ve čtvrtek ujme role předjezdce superobřího slalomu.

Reklama