Hlavní obsah

Kamery zachytily, co neměly. Tohle nemůžeš říkat do televize, zuří sponzor

Oslo/Praha

V celkovém pořadí Světového poháru skončil šestý a norský lyžař Henrik Kristoffersen se nijak netajil tím, že v lepších výsledcích mu zabránila kvalita lyží. Jeho stížnosti ale pochopitelně hodně rozlítily výrobce a dodavatele vybavení, jemuž se jednání Kristoffersena vůbec nelíbilo.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Henrik Kristoffersen v Lenzerheide.

Článek

„Už jsem mluvil s jeho otcem, jemuž jsem řekl jasně, že Henrik musí přestat mluvit negativně o vybavení do médií," cituje web norské televize NRK výkonného ředitele Rossignolu Stéphanea Mougina.

„Jsem schopen tolerovat to, že si cokoliv negativního od Henrika vyslechnu přímo. Ale nejsem si jistý, že správnou cestou k řešení je říkat takové věci do médií," pokračoval Mougin.

„Budu mít s Henrikem ještě jedno sezení o tom. Očekávám od něho mnohem víc," uvedl dále.

Kristoffersen si několikrát povzdechl nad tím, že jeho lyže nejedou dobře na tvrdých površích.

Po nedělním závodu v Lenzerheide kamery a ruchové mikrofony zachytily, jak říká: „Tyhle lyže jsou tak špatné."

Závodník se hájil tím, že jeho slova nebyla určená pro média.

To ale podle Mougina není omluva. "I když nebylo jeho záměrem, aby se jeho slova dostala do médií, je pro mě neakceptovatelné něco takového pak sylšet v televizi. Je jasné, že Henrikovi něco nesedí, ale naše lyže fungují u ostatních závodníků skvěle. Samozřejmě mu nabídneme nové prototypy, ale zároveň od něj očekáváme mnohem víc," dodal Mougin.

Reklama

Související témata: