Hlavní obsah

České tituly v běhu na kolečkových lyžích na Ještědu slavili Šrail a Razýmová

Liberec

Jan Šrail a Kateřina Razýmová získali tituly mistrů republiky v běhu na kolečkových lyžích na Ještěd. Razýmová na dvanáctikilometrové trase s převýšením 610 metrů překazila zlatý hattrick Kateřině Janatové, která v předchozích dvou dnech vyhrála sprint volně i distanční závod v Liberci.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Kateřina Razýmová získala titul mistryně republiky v běhu na kolečkových lyžích na Ještěd.

Článek

"Přiznám se, že jsem si na vítězství příliš nevěřila, protože jsem teď poměrně unavená a navíc jsem s Katkou Janatovou prohrála jeden distanční a jeden tréninkový závod. O to cennější pro mě ta výhra je. Ani dneska jsem se přitom necítila příliš dobře, ale přesto jsem dokázala tu hrůzu nějak akceptovat," řekla Razýmová, jež zvítězila v čase 46:33.

Janatová doběhla druhá, český bronz patří Petře Hynčicové. Šrail vyhrál na Ještědu potřetí, dnes výkonem 40:45. O deset vteřin později finišoval Adam Fellner, pro třetí místo si dojel polský reprezentant Dominik Bury. V redukovaném pořadí mistrovství republiky patří bronz Jonáši Bešťákovi.

"Letos tu bylo opravdu výborné obsazení. Chyběl jen Michal Novák, což mě trochu mrzí, protože by to byl ještě větší boj," uvedl Šrail.

Reklama

Související témata: