Hlavní obsah

Horor na úvod lyžařské sezony! Olympijský vítěz letěl na skálu

Lyžařská sezona ještě ani nezačala a už mohl na svazích přijít první šok. Švýcarský mistr světa v kombinaci a olympijský vítěz v závodě družstev Luca Aerni měl hororový pád v národním souboji o poslední volné místo v reprezentačním týmu na úvodní závod SP v obřím slalomu v Söldenu.

Foto: Profimedia.cz

Švýcar Luca Aerni. Ilustrační foto.

Článek

Diváci ve švýcarském středisku Diavolezza se zděšením sledovali dění na sjezdovce, když se na trať spustil rodák z Châtel-Saint-Denis. Útočil na dobrý čas, ale kvůli chybě po jedné z branek se řítil velkou rychlostí směrem k vyčnívající skále.

Protože v tomto místě k pádům nedochází, bylo ještě před pár dny opatřeno jen jedním pásem ochranné sítě. Naštěstí pro Aereniho byl na popud člena trenérského týmu Mattea Jorise před závodem na inkriminované místo naistalován ještě jeden pás sítě, který nejspíš 28letého lyžaře zachránil.

V opačném případě by nejspíš narazil do skalního útvaru. „Tohle bylo fakt tvrdé. Když jsem letěl, viděl jsem, jak se ty kameny blíží," cituje deník Blick šokovaného Aerniho.

Navzdory hrůzně vypadajícímu pádu měl i díky opatření supervizorů velké štěstí a vyvázl jen s drobným zraněním. „Cítím jen lehkou bolest v kyčli. Matteovi už jsem za vše poděkoval," dodal.

Poslední volné místo pro Sölden tak nakonec vybojoval Tanguy Nef.

Reklama