Hlavní obsah

Samkovou na Čínu připraví bolavé nohy. Proč ji sleduje Fourcade?

Praha

Na rozdíl od kolegů z řady jiných zimních sportů dostane snowboardkrosařka Eva Samková šanci vyzkoušet si trať v Pekingu ještě před olympiádou. Ve středisku Secret Garden proběhne přesně za měsíc první díl Světového poháru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Snowboardkrosařka Eva Samková.

Článek

„Je super, že se tam dostaneme,“ kvituje olympijská vítězka ze Soči a bronzová z posledních her v Pchjongčchangu. Zatím má český tým o trati jen kusé informace. „Hodně jsem se bavil s evropskými trenéry čínské reprezentace, máme i videa z tréninků. Trať má být plochá a relativně dlouhá, test je důležitý i pro servis,“ připomíná reprezentační kouč Marek Jelínek.

Trať pro Světový pohár zřejmě nebude zcela odpovídat té olympijské. „Ale i když bude postavena jinak, profil bude mít stejný. Když tam bude něco specifického, můžeme to postavit pak v Čechách. A aspoň zjistím, jak jsem na tom fyzicky,“ plánuje Samková.

Právě fyzická kondice může na dlouhé trati rozhodovat bitvy o medaile. „Zase nachystáme bolavé nohy. Tak říkáme cvičení, kdy děláme minutu a půl v kuse dřepy,“ vysvětluje snowboardistka, která se bude v Pekingu ucházet i o pozici v Komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru.

„Zrovna mě na Instagramu začal sledovat Martin Fourcade, tak jsem si říkala, proč, a on také kandiduje,“ směje se Samková v narážce na svého biatlonového konkurenta.

Reklama

Související témata: