Hlavní obsah

Lyžařská sezona na trávě vypukla o víkendu

Praha

Čeští travní lyžaři už zase sbírají světové body. Z prvních FIS závodů v německém Altenseelbachu veze dvě třetí místa držitel křišťálového globu Jan Němec z Olešnice v Orlických horách. Petra Ivánková z brněnského Předkláštěří byla ve slalomu druhá, ale v obřím slalomu vypadla.

Článek

Český pohár se jel v Českých Petrovicích. Po dvou triumfech tu získali Lukáš Kolouch ze Slovanu Moravská Třebová a juniorka Adéla Kettnerová z Olešnice. Pouze v superG vyhrál veterán Martin Štěpánek, resp. v obřím slalomu zvítězila Magdaléna Kotyzová z Předklášteří.

„Sešla se skvělá konkurence a naši reprezentanti ukázali výbornou formu. Po měsíční velmi intenzivní přípravě předvedli výkony na špičkové úrovni.  Koluch, Štěpánek, Vojta, Martin Soltík, ale i všechna děvčata budou jistě oporou českého týmu v cestě za obhajobou pozice nejlepšího týmu světa," pochvaloval si reprezentační kouč Daniel Mačát.

Závodní program pokračuje příští víkend na FIS závodech ve švýcarském Bömmeli. Světový pohár se na českých svazích ukáže 7.-8. července v Překlášteří. V sezoně bez mistrovství světa dospělých bude dalším vrcholem šampionát juniorů v německém Burbachu.

Reklama