Hlavní obsah

Svaz lyžařů obhájil světové pozice v Koreji

Silnou pozici Svazu lyžařů v mezinárodní lyžařské federaci FIS potvrdil kongres v korejském Kangwonlandu. „Opravdu jsme posílili ve všech směrech, což se potvrdilo nejen obhájením všech požadovaných termínů pro vrcholné lyžařské akce v České republice," řekl Petr Graclík, generální sekretář svazu.

Článek

V příští sezoně tak Česko uvidí 20. – 27. ledna mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování v Liberci. Také 12. a 13. ledna světové poháry ve sprintu - běhu na lyžích (Liberec), 2. a 3. února v letech na lyžích (Harrachov). Poslední víkend v únoru pak ve skikrosu a v březnu v nové olympijské disciplíně, snowboardovém slopestylu (oboje ve Špindlerově Mlýně). Pro rok 2016 se plánuje v Rokytnici také alpské mistrovství světa Masters, kterému budou předcházet v následujících letech světové poháry Masters v Peci pod Sněžkou a Rokytnici.

V Koreji se lyžařskému světu představili s přípravou svých podniků pořadatelé MSJ v Liberci 2013 i MS v letech na lyžích 2014 v Harrachově. Kvalitu českých organizátorů podtrhlo i vyhlášení českých SnowKidz, projektu budování dětských parků ve spolupráci s agenturou Myland, nejlepším mládežnickým projektem své kategorie na světě.

Roman Kumpošt s přehledem obhájil pozici v předsednictvu FIS a čerstvě byl také nominován na předsedu Nordic coordination board, kde bude řídit koordinaci klasických disciplín - skok, běh a severská kombinace.

Delegáti kongresu si prohlédli také chystaná sportoviště pro zimní olympiádu 2018 v Pchjongčangu, která jsou již z části hotová.

Reklama