Hlavní obsah

Skikrosařka Zemanová zajela nejlepší výsledek kariéry, ve Val Thorens byla čtrnáctá

Val Thorens

Česká skikrosařka Andrea Zemanová obsadila 14. místo v pátečním závodě Světového poháru ve Val Thorens, v den svých 21. narozenin zajela nejlepší výsledek v kariéře a oživila šance na start na olympijských hrách.

Foto: www.blizzard-ski.com

Skikrosařka Andrea Zemanová.

Článek

Podle trenéra Vladimíra Augusty nyní Zemanové patří 34. místo v redukovaném pořadí. Účastnická kvóta je stanovena na 32 závodnic. "Ještě ale musí všichni potvrdit své nominace. Takže doufáme," napsal Augusta ČTK.

Druhá česká reprezentantka Nikol Kučerová byla rovněž vyřazena ve čtvrtfinále a skončila na 16. místě. Tomáš Kraus ztroskotal v soutěži mužů už v osmifinále a patří mu 19. příčka. Oba už v české nominaci pro Soči figurují.

Druhý závod ve francouzském středisku, který se jel jako náhrada za zrušený podnik v Bischofswiesenu, provázely stejně jako ve čtvrtek náročné podmínky. Tentokrát se ale i přes mlhu a vítr dojela soutěž až do konce.

Mezi ženami vyhrála Kanaďanka Marielle Thompsonová, jež si upevnila vedení v průběžném pořadí. Soutěž mužů opanoval Američan John Teller, Kanaďan David Duncan se díky třetímu místu vrátil do čela celkového hodnocení.

Závod ve Francii byl poslední před víkendovou uzávěrkou bojů o účastnická místa v disciplínách lyžařské federace FIS (19. ledna). Generálka na Soči čeká skikrosaře 25. ledna v rakouském Kreischbergu.

Závod SP ve skikrosu ve Val Thorens (Francie):
Muži:
1. Teller (USA)
2. Öhling Norberg (Švéd.)
3. Duncan (Kan.)
19. Kraus (ČR) vyřazen v osmifinále
Průběžné pořadí SP (po 6 z 11 závodů):
1. Duncan 310 b.
2. Öhling Norberg 305
3. A. Matt (Rak.) 287
19. Kraus 76
Ženy:
1. Thompsonová (Kan.)
2. Müllerová (Švýc.)
3. Davidová (Fr.)
14. Zemanová
16. Kučerová (obě ČR) vyřazeny ve čtvrtfinále
Průběžné pořadí SP (po 6 z 11 závodů):
1. Thompsonová 420
2. Müllerová 372
3. Smithová (Švýc.) 290
24. Kučerová 69
26. Zemanová 58

Reklama