Hlavní obsah

Brazilská freestylistka po pádu v tréninku na olympiádu ochrnula

Salt Lake City

Brazilská gymnastka Laís Souzaová, jež se po dvou startech na letních olympijských hrách chtěla kvalifikovat v akrobatických skocích na lyžích i na zimní olympiádu do Soči, má po pádu při tréninku v USA ochrnuté končetiny. Pětadvacetiletá závodnice je hospitalizována na jednotce intenzivní péče nemocnice v Utahu a podle informací Brazilského olympijského výboru ji čeká operace páteře.

Foto: Norsk Telegramb, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Souzaová, jež soutěžila ve sportovní gymnastice na olympijských hrách 2004 v Aténách a o čtyři roky později v Pekingu, si poranila páteř při pátečním tréninku v Park City. Podle lékařů je při vědomí a reaguje na pokyny, dýchá ale s pomocí ventilátoru a nemůže hýbat rukama ani nohama. O jejích vyhlídkách na uzdravení nechtěli spekulovat.

Souzaová se podle zástupců brazilského olympijského výboru zranila při pádu během jízdy na lyžích se svým kanadským trenérem Ryanem Snowem a ne při nácviku některého ze skoků. Další podrobnosti incidentu ale nezveřejnili.

Gymnastka, jež kvůli zranění ruky zmeškala olympijské hry v Londýně, v letošním roce absolvovala tři závody Světového poháru. Jejím maximem bylo 23. místo z Val St. Come. Na přímý postup do Soči nedosáhla, po přerozdělení nevyužitých startovních míst ale figurovala v brazilské nominaci.

Reklama