Hlavní obsah

Čeští skokané byli v Lahti šestí, poprvé v sezóně vyhráli Rakušané

Lahti

Čeští skokané na lyžích Antonín Hájek, Roman Koudelka, Jan Matura a Jakub Janda obsadili šesté místo v soutěži družstev na Světovém poháru v Lahti, který pro ně byl prověrkou před týmovým závodem na mistrovství světa v letech za dva týdny v Harrachově. Poprvé v sezoně dnes vyhráli Rakušané a přiblížili se triumfu v Poháru národů.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Rakouští skokané Thomas Diethart (druhý zleva), Stefan Kraft, Michael Hayboeck (vpravo) a Gregor Schlierenzauer (vlevo) slaví vítězství v Lahti.

Článek

Čtveřici Thomas Diethart, Stefan Kraft, Michael Hayböck a Gregor Schlierenzauer se povedla odveta za těsnou porážku na olympijských hrách v Soči, kde souboj o zlato prohráli s Němci. Tehdy Rakušanům pomáhal i Thomas Morgenstern, který po OH ukončil sezonu. Němci dnes byli druzí, třetí skončili Norové.

Spolufavorizované Slovince o stupně vítězů připravil jejich lídr a vedoucí závodník SP Peter Prevc, který nezvládl druhý skok a zapsal si jen 118,5 metru. V prvním kole přitom Prevc předvedl 127 m.

Z českého kvarteta létal nejdál Koudelka (123 a 129,5 m) a pomohl českému týmu zopakovat šestou příčku z lednového závodu SP v Zakopaném. Na olympijském můstku v Krasné Poljaně byli Češi sedmí a stejnou pozicí zahájili tuto sezonu.

V neděli završí třídenní program v Lahti závod jednotlivců.

SP ve skocích na lyžích v Lahti - družstva:
1. Rakousko (Diethart, Kraft, Hayböck, Schlierenzauer) 973,5 b.
2. Německo (Wank, Kraus, Wellinger, Freund) 960,8
3. Norsko (Fannemel, Stjernen, Velta, Bardal) 960,3
4. Slovinsko 951,6
5. Finsko 938,8
6. ČR (Hájek, Koudelka, Matura, Janda) 925,5

Reklama