Hlavní obsah

Na MS do Harrachova přijede i bývalý rekordman Romören

Mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově se tento týden zúčastní i bývalý světový rekordman Björn Einar Romören, jenž téměř dva roky neskákal na mezinárodní úrovni. Dvaatřicetiletý Nor se dostal do nominace na poslední chvíli díky nedělnímu vítězství v závodě Kontinentálního poháru v Zakopaném.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Norové v sezóně spoléhají i na Anderse Bardala.

Článek

Romören se v Polsku vrátil na mezinárodní scénu na sněhu poprvé od finále Světového poháru v roce 2012. Poté ještě absolvoval letní Grand Prix, následně se však podrobil operaci vyhřezlé ploténky a vynechal následující sezonu a většinu té aktuální včetně olympijských her.

Svým nedělním vítězstvím, prvním od září roku 2010, přesvědčil Romören reprezentačního kouče Alexandra Stöckla, aby ho nominoval na MS v Harrachově.

Romören vytvořil světový rekord na mamutím můstku v Planici, kde v roce 2005 doletěl na značku 239 metrů. Dosud platné maximum 246,5 m stanovil před třemi lety na zrekonstruovaném můstku ve Vikersundu jeho krajan Johan Remen Evensen, jenž v roce 2012 ve 26 letech ukončil kariéru.

Reklama