Hlavní obsah

Novák vyhrál před Řezáčem dálkový běh v Polsku

Szklarska Poreba

Čeští dálkoví běžci na lyžích ovládli letošní Bieg Piastów. V Polsku se z vítězství v závodu na 51 kilometrů klasicky radoval Petr Novák o dvě vteřiny před Stanislavem Řezáčem. Novák si dva závody před koncem série upevnil vedení v hodnocení FIS Marathon Cupu. Závod žen vyhrála Estonka Tatjana Mannimaová před Češkou Klárou Moravcovou.

Foto: Patria Direct Team

Stanislav Řezáč (vlevo) a Petr Novák na archivním snímku

Článek

Novák s Řezáčem jeli společně ve dvojici posledních deset kilometrů a podobně jako začátkem února na La Transjurassienne si to mezi sebou rozdali o vítězství. Zatímco ve Francii se radoval Řezáč, tentokrát uspěl mladší Novák.

"Chtěl jsem být od začátku na špici, kontrolovat vývoj, ale moc se nevydat, protože jsem věděl, že budu v závěru proti Standovi potřebovat dostatek energie do finiše. Asi kilometr před cílem jsem nastoupil, využil jsem momentu překvapení a naštěstí jsem náskok udržel. Po zklamání z Ameriky jsem nadšený," řekl Novák.

"Oba tuhle trať známe a věděli jsme, co od závodu čekat. Měli jsme skvělé lyže, ale Petr Byl o kousek lepší. Přesto jsem spokojený," řekl Řezáč.

FIS Marathon Cup pokračuje 8. března švýcarským Engadinem, na závěr se pojede 11. dubna v Rusku UgraSki Marathon v Chanty-Mansijsku.

Bieg Piastów, závod FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování v Szklarské Porebě (Polsko):
Muži:
1. Novák 2:19:19
2. Řezáč (oba ČR) -2
3. Chauvet (Fr.) -1:59
Průběžné pořadí (po 6 z 8 závodů):
1. Novák 404 b.
2. Chauvet 315
3. Bonaldi (It.) 223
...
5. Řezáč (ČR) 193
Ženy:
1. Mannimaová (Est.) 2:43:05
2. Moravcová (ČR) -4
3. Dabudyková (Fr.) -6
Průběžné pořadí (po 6 z 8 závodů):
1. Mannimaová 427
2. Brooksová (USA) 410
3. Dabudyková 354
...
8. Moravcová 80

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články