Hlavní obsah

Bylo to můj poslední závod na MS, potvrdil po příletu z Falunu stříbrný lyžař Bauer

Naspal sotva hodinu, emoce a částečně i oslavy ze stříbrné padesátky na MS ve Falunu Lukáši Bauerovi víc nedovolily. Únava však na sedmatřicetiletém českém lyžaři nebyla vůbec znát: naopak na letišti byl samý úsměv, s medailí v ruce zástupcům médií dlouho a nadšeně vyprávěl o velkém nedělním úspěchu. Mimo jiné potvrdil, že to bylo jeho poslední MS. Není vyloučeno, že i jeden z posledních závodů kariéry.

Lukáš Bauer po návratu z MS ve Falunu.Video: Václav Toman, Sport.cz

 
Článek

Pohádky má rád. K pohádce přirovnal Lukáš Bauer i svoji stříbrnou rozlučku se světovými šampionáty. „Byl to určitě pohádkový konec. Zamotával se, ale dobře to dopadlo. Mám dojem, že senzačně," řekl Bauer po pondělním dopoledním příletu ze Švédska. První díl oslav má za sebou, nebyly prý však divoké.

„Po vyhlášení následovala tradiční honička, vrátili jsme se na hotel, servismani balili. Ťukli jsme si však koňakem, padlo i nějaké pivo. Sice jsem spal jen hodinu, ale jak na mě vidíte, nic tak velkého to nebylo, zatím stojím a snad ještě rozumně komunikuju," vtipkoval Bauer, kterého ve středu odpoledne čeká velká oslava na Božím daru, kde bydlí.

Po nedělním závodu ve Falunu obcházel své soupeře, podával jim ruku. Bylo to na rozloučku se svojí kariérou? „Byl to poslední závod, co se týče mistrovství světa. Jeden až dva závody Světového poháru letos ještě odjedu. Pokud mi vydrží vize, že bych chtěl závodit dál, chci se specializovat na dálkové běhy. Nemám tam enormní šanci, ale chci to. Pokud budu mít výkonnost a svaz mě nominuje, přijedu. Ale teď to beru tak, že to taky nastat nemusí a padesátka ve Falunu mohla být jedním z posledních závodů," vyjádřil se Bauer ke své budoucnosti.

Existuje alespoň minimální šance, že záměr nestartovat už na příštím MS přehodnotí? „Nikdy neříkej nikdy, ale v tuto chvíli s tím rozhodně nepočítám," uzavřel Bauer.

Reklama

Související témata: