Hlavní obsah

Švýcarský lyžař Zurbriggen ukončil kariéru

Švýcarský lyžař Silvan Zurbriggen ohlásil v 33 letech konec aktivní kariéry. Všestranného závodníka v poslední době trápily problémy se zády a proto se rozhodl, že do další sezóny už nezasáhne. Místo toho se bude věnovat práci v bankovním sektoru.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Didier Defago, jeden ze slavných Švýcarů, kteří po uplynulé sezóně skončili kariéru. Na snímku po super-G ve finále SP v Méribelu.

Článek

Stříbrný medailista ve slalomu z mistrovství světa 2003 a bronzový muž z kombinace na olympijských hrách 2010 ve Vancouveru nyní hodlá nastoupit na osmnáctiměsíční stáž u společnosti Raiffeisen, svého dlouholetého sponzora.

"Během své jedenáctileté sportovní kariéry jsem oslavil několik úspěchů, na které jsem vážně pyšný," konstatoval synovec legendárního Pirmina Zurbriggena. Ve Světovém poháru dokázal ovládnout sjezd ve Val Gardeně 2010 a kombinaci v Kitzbühelu 2009. Třináctkrát stanul na stupních vítězů, většinou v kombinačních závodech.

Švýcarská reprezentace tak přišla po této sezoně o další silnou osobnost. Po finále SP v Méribelu se rozloučili sedmatřicetiletý Didier Défago a o osm let mladší Dominique Gisinová.

Reklama