Hlavní obsah

Český rekordman v letech na lyžích Hájek ukončil kariéru

Praha

Český rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek ukončil kariéru. Osmadvacetiletému skokanovi se nepodařilo pro příští sezónu vybojovat místo v reprezentačním týmu pro závody Světového poháru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skokan Antonín Hájek (vpravo) na archivním snímku

Článek
Fotogalerie

"Nepovedené výsledky v posledních závodech i přetrvávající zdravotní problémy, které mi v posledních měsících nedovolovaly plnohodnotně trénovat, mě po rozmýšlení dovedly k tomuto závěru," uvedl Hájek v prohlášení, které uveřejnil server skoky.net.

Hájek platil za velký talent českého skoku. Ve Světovém poháru debutoval už v roce 2004, krátce před sedmnáctými narozeninami. Jeho slibně se rozvíjející kariéru zbrzdila v roce 2008 vážná autonehoda, kvůli níž přišel o celou následující sezónu.

Dokázal se však vrátit a v roce 2010 prožíval své nejlepší okamžiky. Ve dvou závodech Světového poháru obsadil čtvrté místo, což jsou jeho nejlepší výsledky v kariéře. Na olympijských hrách ve Vancouveru skončil sedmý na velkém můstku a v závěru sezóny byl osmý na mistrovství světa v letech. V Planici tehdy v závěrečné sérii dolétl na 236 m, což je dosud platný český rekord.

Naposledy rodák z Frýdlantu skákal minulou neděli v závodě letní Grand Prix v Čajkovském, kde obsadil dvacátou pozici.

Reklama