Hlavní obsah

Štafeta biatlonistů skončila v Oberhofu čtvrtá

OBERHOF/PRAHA

Nejlepší štafetový výsledek za posledních pět let se povedl českým biatlonistům, když skončili čtvrtí v závodě Světového poháru v německém Oberhofu. Nebýt Vítkova kolapsu na poslední střelecké položce, kde přes maximální dobíjení musel na tři trestná kola, mohlo české kvarteto dokonce stát na stupních vítězů.

Článek

Závod probíhající večer za umělého osvětlení totiž skvěle rozjel mladík Moravec. "Zkoušeli jsme ho na úvodním úseku úplně poprvé a obstál na výtečnou. Nejen skvěle běžel, ale jako jediný také nemusel vůbec doplňovat náboje," těšilo trenéra Milana Janouška.

Pozici na špičce závodu společně s Rusy a Němci udrželi i Šlesingr s Dostálem. "Klukům jely moc dobře lyže a zvládli solidně také střelbu přes mlhu a nárazový vítr," přiznal Janoušek. Bylo zaděláno na senzační výsledek, jenže finišman Vítek měl už při své první zastávce na střelnici problémy, takže na trefu do pěti terčů vyčerpal všechny tři náhradní náboje a oba soupeři se mu vzdálili.

"Ležela na něm velká tíha zodpovědnosti a bohužel nenašel správný rytmus střelby," přiznal trenér. Když nastal český problém při střelbě vstoje, dostali se na třetí příčku Bělorusové, ale Vítek i přes 750 metrů navíc stihl odrazit atak Rakušanů.

Výsledky - 4x7,5 km:
1. Německo (Gross, Wolf, Fischer, Greis) 1:25:19,8 h (1), 2. Rusko 32,2 s (0), 3. Bělorusko 36,6 (0), 4. Česko (Moravec, Šlesingr, Dostál, Vítek) 1:56,4 (3), 5. Rakousko 2:06,6 (0), 6. Norsko 3:18,6 (4).

Reklama