Hlavní obsah

Italská sjezdařka Kostnerová je těhotná a ukončila kariéru

ŘÍM

Měsíc před začátkem olympijských her ukončila nejlepší italská sjezdařka všech dob Isolde Kostnerová kariéru. Třicetiletá specialistka na rychlostní disciplíny je totiž těhotná.

Článek

"Má sportovní kariéra skončila. Nebudu závodit na olympiádě a mým příštím cílem nebude získávat medaile, ale být matkou," uvedla dnes Kostnerová v tiskovém prohlášení. Trojnásobná medailistka z olympijských her i mistrovství světa tak končí kariéru o necelé dva měsíce dříve, než plánovala - právě na domácích svazích se chtěla rozloučit.

Účet Kostnerové se po patnácti letech profesionálního lyžování uzavře na patnácti triumfech ve Světovém poháru, na stupních vítězů stála slavná Italka více než padesátkrát. V letech 2001 a 2002 získala malý křišťálový glóbus za vítězství v celkovém hodnocení sjezdu. V této sezoně bylo jejím nejlepším výsledkem 13. místo v prosincovém sjezdu v Lake Louise.

Jméno Kostnerová však mezi sportovci na ZOH v Turíně chybět nebude. Krasobruslařských soutěží se totiž zúčastní její sestřenice Carolina, jež při slavnostním zahájení ponese italskou vlajku. Dostane se jí tedy stejné pocty jako před čtyřmi lety její slavnější příbuzné v Salt Lake City.

Reklama

Související témata: