Hlavní obsah

Běžkyně Vrabcová-Nývltová odkládá návrat do Světového poháru

Praha

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová odkládá návrat do Světového poháru. Po zdravotní pauze chtěla naskočit zpět do seriálu o víkendu ve švédském Falunu, ale na startu po konzultaci s lékaři nebude.

Foto: evanyvltova.cz

Eva Nývltová Vrabcová.

Článek

"Doktor řekl, že by to byl velký risk. Určitě mě to mrzí," řekla Vrabcová-Nývltová serveru iSport.cz po návratu ze soustředění v Livignu. "Trénovalo se mi výborně, zvládli jsme všechno, co jsme potřebovali. Jediné, co chybí, jsou tréninky v intenzitě. Na základě toho jsme se ještě závodů báli," doplnila pátá běžkyně z olympiády v Soči.

Česká jednička uplynulých sezon měla dlouhodobé problémy s metabolismem, které vyvrcholily koncem listopadu na SP ve finské Ruce. Vrátila se tehdy domů, dva týdny byla hospitalizována v brněnské nemocnici a pak se léčila doma. Po měsíční pauze absolvovala suchou přípravu na Kanárských ostrovech a lyžovala v Livignu.

Nyní není jasné, kdy se do soutěžní stopy vrátí. Je taky možné, že to do konce zimy nestihne. "Bohužel je i tahle varianta určitě ve hře," uvedla Vrabcová-Nývltová. Důležité budou konzultace s lékaři a kontrolní odběry. "Já jsem člověk, který závodění k životu potřebuje. Budeme se snažit závody stihnout. Už mi to chybí hodně," dodala.

Reklama