Hlavní obsah

Kumpošt opět uspěl ve volbě do předsednictva FIS

Cancún

Roman Kumpošt bude i v dalších dvou letech českým zástupcem ve vedení Mezinárodní lyžařské federace (FIS). První viceprezident výkonného výboru Svazu lyžařů ČR byl opět zvolen do šestnáctičlenného předsednictva na kongresu v mexickém Cancúnu, byť mezi úspěšnými kandidáty získal v páteční volbě nejmenší počet hlasů (82 z maximálního počtu 123). Členem rady FIS je Kumpošt od roku 2010.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Ilustrační foto

Článek

Český svaz na kongresu rovněž uspěl s návrhem, aby budoucí pořadatelé mistrovství světa v klasických disciplínách měli povinnost uspořádat následně také juniorský šampionát. Takové pravidlo by mělo začít platit od roku 2023.

"Je to podobný princip jako u pořádání olympijských her a paralympiády. Zástupci klasických disciplín vyslovili zájem a přání, zda by nebylo možné pořádat více mistrovství světa juniorů v areálech, které pořádaly velká mistrovství světa," citoval Kumpošta svazový web. "Musíme být schopni tomu nejlepšímu, co máme v juniorské kategorii, nabídnout ty nejlepší areály pro jejich nejprestižnější světovou soutěž," vysvětlil.

Reklama

Související témata: