Hlavní obsah

V Lahti se s Jandou představí jen Matura

LAHTI

Pouze dvoučlenné bude české zastoupení v nedělním závodu Světového poháru ve skocích na lyžích v Lahti. V páteční kvalifikaci si účast vybojoval jen Jan Matura, zatímco Borek Sedlák ani Ondřej Vaculík se mezi padesátku postupujících nevešli. Matura tak doplní Jakuba Jandu, který jako lídr seriálu do závodu postoupil automaticky.

Foto: sport.cz

Jan Matura

Článek

Vítěz Turné čtyř můstků do kvalifikace před prvním závodem po nevydařené olympiádě nastoupil, skočil 121 metrů a po nízkých stylových známkách obsadil sedmnáctou příčku. Jandu porazil i reprezentační kolega Matura, jenž za stejně dlouhý skok dostal o čtyři body více a byl dvanáctý.

Sedlák skočil 103 metrů a byl devět míst od postupové pozice, Vaculík dopadl čtyři metry pod stometrovou hranici a skončil třetí od konce.

Kvalifikaci vyhrál vítěz nedávné olympijské soutěže na velkém můstku Rakušan Thomas Morgenstern, který dolétl do vzdálenosti 124,5 metru. Jeho krajan Andreas Widhölzl sice skočil ještě o dva a půl metru dál, ale kvůli nižším stylovým známkám klesl na třetí pozici.

Reklama

Související témata: