Hlavní obsah

Rakušanka má větší prsa než já, tenhle handicap musím dohnat, vtipkuje Ledecká před dnešním závodem

Robert Neumann (Cortina d´Ampezzo)Sport.cz

V zimě se sem sjíždí evropská smetánka, točil se tu před lety i legendární James Bond. V Cortině d´Ampezzo, malebném městečku, sevřeném ze všech stran třítisícovými masívy, půjde dnes večer do boje o body ve Světovém poháru česká snowboardistka Ester Ledecká. Závod v paralelním slalomu začne v 19 hodin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Článek

„Večerní závody mají nádhernou atmosféru. Je vidět jen sjezdovka, hory jsou ve tmě, je to takový magický. Jenže na druhou stranu, já hrozně ráda spím. Kolem sedmé je večerníček, což je zlom, kdy bych šla pomalu do postýlky. Vždycky se musím trochu nakopnout," řekla Ledecká s úsměvem v pátek navečer ve vánočně vyzdobeném hotelu Concordia v centru Cortiny.

Jednadvacetiletá „obojživelnice" zahájila novou sezónu před dvěma týdny na lyžích, ve všech třech závodech Světového poháru v Lake Louise bodovala. Ve čtvrtek přepnula na snowboard, v úvodním podniku SP v obřím slalomu v Carezze před sebe pustila pouze Rakušanku Inu Meschikovou.

„Přechod z lyží na prkno není komplikovaný, nicméně dva dny trvá, než si zvyknu, že jedu bokem. Ve finále je to ale pořád z kopce dolů," podotkla Ledecká. „Z toho druhého místa mám obrovskou radost. Bylo to o prsa. Ina má prsa trošku větší než já, tenhle handicap budu příště muset dohnat a jet ještě rychleji," vtipkovala elitní snowboardistka.

V Carezze bojovala s nachlazením. Škrábalo ji v krku, den před závodem měla teplotu. Ráno se však probudila v lepším rozpoložení a rozhodla se startovat. Jak se cítila včera? „Úplně fit nejsem, ale dostávám se z toho. Závodit v sobotu budu, půjdu do toho naplno," ujistila Ledecká.

Za umělého osvětlení doposud absolvovala dva závody. V Moskvě, kde dojela třetí, a loni v Cortině, kde skončila čtvrtá. Vyjde to do třetice na stupeň nejvyšší? „Na klasický slalom jsem možná nenatrénovala tolik, jako na minulé sezóny, víc jsem se soustředila na obřák. Udělám, co bude v mých silách. Já jedu vždycky vyhrát," dodala Ledecká.

Reklama

Související témata: