Hlavní obsah

Triumf na prkně! Ledecká vyhrála slalom SP v Cortině

Cortina d'Ampezzo

Snowboardistka Ester Ledecká vyhrála v Cortině d'Ampezzo paralelní slalom Světového poháru. Ve finále porazila Rakušanku Danielu Ulbingovou, která před půlkou jízdy vyjela z trati.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězná jízda Ledecké a její radost na stupníchVideo: sntv

 
Článek

Jednadvacetiletá Ledecká, loňská mistryně světa v paralelním slalomu ze šampionátu v Kreischbergu, se v seriálu SP radovala ve slalomu z druhého triumfu. Předtím zvítězila v rakouském Bad Gasteinu loni v lednu.

Ledecká zajela čtvrtý čas v kvalifikaci a v 1. kole porazila o pouhých sedm setin sekundy Rusku Jekatěrinu Chatomčenkovovou. Ve čtvrtfinále si poradila s Rakušankou Sabine Schöffmannovou. V semifinále hůře odstartovala a snažila se dotáhnout na Nadyu Ochnerovou. Italka ale spadla a Ledecká si pohodlně dojela pro finále.

Do závěrečné jízdy vyrazila Ledecká jako raketa. Získala před Ulbingovou náskok a Rakušanka ve snaze zrychlit chybovala. Češka projela přes půl trati v klidu. Za cílovou čarou zastavila, zatleskala si a zaťala vítězně pěst.

Sezónu na snowboardu začala Ledecká ve čtvrtek a v italské Carezze byla druhá v paralelním obřím slalomu. Po výhře v Cortině se dostala do čela celkového pořadí Světového poháru, který v minulém ročníku celý ovládla.

Celkem má zimní "obojživelnice", která dokáže bodovat také v alpském lyžování, na kontě na "prkně" ve Světovém poháru sedm výher.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo (Itálie) - paralelní slalom:
Muži:
1. Sobolev (Rus.)
2. Fischnaller (It.)
3. Karl (Rak.)
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):
1. Sobolev 1800
2. Karl 1600
3. Fischnaller 920
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Ulbingová (Rak.)
3. Ochnerová (It.)
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):
1. Ledecká 1800
2. Meschiková (Rak.) 1320
3. Ulbingová 820

Reklama

Související témata: