Hlavní obsah

Banka zřejmě čeká operace, Sudová si užívala v bahně

PRAHA

Rozdílně si užívali úspěšní olympionici dny po skončení sezóny. Zatímco někteří ještě odpočívají, jiní už pilně trénují. "Teprve na konci minulého týdne jsem dokončil testování lyží na novou sezónu," prozradil šestý z olympijské kombinace sjezdař Ondřej Bank.

Foto: PRÁVO/Karel Felt

Ondřej Bank

Článek

"Sezóna byla hrozně dlouhá. Teprve teď začnu odpočívat. Dám si měsíc. Plánuji výlety na skály, tenis i další sporty. Potom začnu nabírat fyzickou přípravu a v létě pojedu na ledovec. Možná mi ale plány změní operace. Mám problémy s meniskem a v nejbližších dnech zvážíme, zda půjdu na operaci nebo ne. Spíš ale dojde k zákroku. Uvidíme, jak se bude koleno chovat," dodal.

Česká královna boulí Nikola Sudová pomalu začíná přípravu na novou sezónu. "Užívala jsem si aktivního odpočinku, dokonce jsem rehabilitovala i v bahně a bylo to moc fajn. Pomalu si ale začnu zvyšovat tréninkové dávky," nabídla své nejbližší plány.

Zapojily rovněž kolečkové brusle

V plném tréninku už jsou úspěšné rychlobruslařky. "Odpočívala jsem asi týden. Teď už jezdím na kolečkových bruslích, běhám a jezdím na kole," uvedla klasička Martina Sáblíková.

"Také se připravuji na kolečkových bruslích - a dokonce dvoufázově," dodala její kolegyně z krátké dráhy Kateřina Novotná. Spousta společenských povinností pomalu končí držitelce olympijského zlata a stříbra z Turína Kateřině Neumannové. Po odchodu trenéra Stanislava Frühaufa hledá nástupce. "Bude to změna a výzva, věřím, že i zpestření přípravy," konstatovala.

Jasno má také o jednom a půl miliónu korun za zisk olympijských medailí. "Splácím zadovský penzión, takže mi to pomůže." S tréninkem to zatím tak žhavé není. "Nestanovila jsem si konkrétní den, kdy začnu naostro. Když nemám povinnosti v Praze, tak se jdu proběhnout nebo projet na horském kole. Od půlky května budu zvyšovat tréninkové dávky," dodala.

Reklama