Hlavní obsah

Lyžařská hvězda zarmoutila fanoušky. Na svahy se nevrátí, čemu dala přednost?

Praha/Mnichov

Návrat jedné z největších hvězd alpského lyžování se nejspíš konat nebude. Devětatřicetiletý Bode Miller sice loni na podzim avizoval, že pilně trénuje, aby se opět mohl postavit na svahy. Teď však Američan změnil názor a o comebacku již neuvažuje.

Foto: Profimedia.cz

Legendární lyžař Bode Miller.

Článek

„Na devadesát procent se do bílého cirkusu už nevrátím,“ prohlásil Bode Miller na mezinárodním sportovním veletrhu v Mnichově. „Brzy mi bude čtyřicet a myslím, že jsem v lyžování už zažil úplně všechno. Nemělo by smysl se vracet,“ vysvětloval americký lyžař.

Šestinásobný olympijský medailista přitom loni na podzim vážně uvažoval, že se opět postaví na start v Kitzbühelu, neboť zde ještě nikdy nevyhrál. Tvrdě trénoval a jediné, co by mu jeho plány mohlo pokazit, byl tehdy podle slov šéfa amerického alpského lyžování Patricka Rimla soud.

Miller se totiž soudil s firmou Head, se kterou podepsal dohodu, že bude používat pouze jejich materiál. Majitel dvou velkých křišťálových glóbů se však nakonec rozhodl pro změnu, smlouvu vypověděl a chtěl jezdit na lyžích Bomber, které pomáhal navrhnout. A byl z toho problém.

Teď už však fenomenálního lyžaře na svazích v závodní kombinéze nejspíš neuvidíme. Čtyřnásobný mistr světa se hodlá věnovat svým čtyřem dětem, komentování a podnikání. „Teď je pro mě novou velkou výzvou byznys,“ uzavřela legenda. Na právě začínajícím světovém šampionátu v alpském lyžování ve Sv. Mořici bude Miller působit jako spolukomentátor americké televizní stanice NBC.

 

This must be how @tombrady feels scoring the game winning touchdown in the Super Bowl

Fotka zveřejněná uživatelem Bode Miller (@millerbode),Úno 5, 2017 v 8:58 PST

Reklama