Hlavní obsah

Samková dojela po pádu osmá

Feldberg

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková skončila na Světovém poháru v německém Feldbergu osmá po pádu v malém finále. Ve čtvrtém pohárovém závodu sezony zaznamenala třiadvacetiletá česká snowboardistka svůj nejhorší výsledek. V celkovém pořadí seriálu zůstala Samková druhá za Australankou Belle Brockhoffovou.

Foto: Sport.cz

Česká snowboardistka Eva Samková.

Článek

Samková sice na krátké trati ve Feldbergu vyhrála v pátek i počtvrté kvalifikaci, ve vyřazovacích jízdách už ale tak suverénní nebyla. Olympijské šampionce ze Soči nevycházely starty, po nichž musela ve čtvrtfinále i semifinále dotahovat soupeřky z posledního čtvrtého místa.

Ve čtvrtfinále se ještě Samková na druhou postupovou pozici prodrala, když se na poslední chvíli vyhnula spadlé soupeřce, které dokonce přejela přes snowboard. V semifinále však vrchlabská rodačka ve snaze o posun vpřed zaváhala na terénních vlnách kousek před cílem, přišla o rychlost a dojela poslední.

Samkové následně nevyšlo ani malé finále o páté místo. Na závěrečném velkém skoku před terénními vlnami se dostala z ideální pozice a vylétla z trati. Z pádu vyvázla bez zranění, nicméně byla diskvalifikována a skončila osmá.

"To osmé místo je mi asi jedno, bylo to zvláštní. Po kvaldě to bylo super, starty mi vycházely, ale dneska, i když nesněžilo a ráno to bylo rychlé, tak se to na sluníčku zpomalovalo," líčila Samková. "Možná nevyšla úplně máza, ve všech jízdách byla krátká na skocích, což ji zpomalovalo," přidal kouč Marek Jelínek.

Samková byla hodně rozmrzelá. "Druhý skok jsem skákala na hranu, první klopku jezdila smykem, takže nemůžu čekat, že vyhraju nebo se dostanu do finále, to je nemyslitelné," konstatovala smutně. "Jsem trochu naštvaná. Trať je jednoduchá, takže rozdíly jsou nulové," uvedla. Pády přežila ve zdraví. "V malém finále mě to vystřelilo, ale nic mi není a v pohodě. Zítra to určitě bude lepší," věřila.

Dosud nejhorším umístěním Samkové v sezoně SP byla pátá pozice z prosincového závodu v Montafonu. V lednu česká snowboardistka vyhrála v Solitude, před týdnem byla druhá v Bansku. Šanci na reparát za dnešek bude mít Samková v neděli, kdy se pojede ve Feldbergu druhý závod.

SP ve snowboardingu ve Feldbergu (Německo) - snowboardcross:
Muži:
1. Vaultier (Fr.)
2. Eguibar (Šp.)
3. Visintin (It.)
...
31. Kubičík
69. Vintr (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 8 závodů):
1. Visintin 2650
2. Hämmerle (Rak.) 2500
3. Vaultier 2290
... 44. Kubičík 78,1
63. Vintr 34,5.
Ženy:
1. Moioliová (It.)
2. Brockhoffová (Austr.)
3. Odineová (Kan.)
...8. Samková (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 8 závodů):
1. Brockhoffová 3200
2. Samková 2570
3. Moioliová 2490
...25. Hopjáková (ČR) 240

Reklama

Související témata: