Hlavní obsah

Po splnění snu si odpočine. Snowboardkrosová královna vyrazí za Pepinem a bude se učit

Praha

Splnila si sen. Eva Samková o uplynulém víkendu získala Velký křišťálový glóbus za celkové prvenství ve Světovém poháru ve snowboardkrosu a nyní se těší až zase osedlá svého koně Pepina a odpočine si.

Samková

 
Článek

„Vždy jsem si velký glóbus přála vyhrát. Ukazuje to, že jsem si dokázala udržet skvělou formu po celou sezónu, od prvního do posledního závodu, a to mě těší. Navíc jsem zvítězila s velkým náskokem, téměř o sedm set bodů,“ vyprávěla s úsměvem na úterní tiskové konferenci Eva Samková.

Radost jí navíc dělá, že na rozdíl od předchozích let končí sezónu zdravá. „Letos žádné zranění, žádná operace, což je pro mě důležité. Mohu tak začít dřív i s přípravou,“ pochvalovala si olympijská vítězka z roku 2014, která má nyní v plánu odpočinek a plnění školních povinností.

„Teď budu jezdit na koních a na kole. Už se nemůžu dočkat, až si osedlám Pepina a projedu se na něm. Také se musím začít věnovat škole, doufám, že všechny zápočty a zkoušky stihnu ještě v červnu,“ přiznala studentka druhého ročníku Fakulty tělesné výchovy a sportu.

Na olympiádu zatím nemyslí

V srpnu se pak třiadvacetiletá snowboardkrosařka společně se svým týmem chystá na zhruba měsíční soustředění do Argentiny. "Právě zde by se měl konat v září i první závod Světového poháru," připomíná Samková. Už v květnu začne se suchou přípravou, čeká ji atletika, gymnastika a posilovna. "Už teď se ale musím zaměřit na posílení horní časti těla, aby mě to ve fitku pak nebolelo,“ vysvětlovala s tím, že větší síla by jí měla pomoci k tomu, aby neztrácela na startu.

„Kvalifikace vyhrávám, tak ještě je potřeba vítězit častěji i v závodech,“ prohlásila rodačka z Vrchlabí, která v této sezóně ve Světovém poháru skončila dvakrát první, třikrát druhá a jednou pátá a osmá.

V příští sezóně ji čekají dvě obhajoby. Světový pohár a olympiádu však hodlá stavět na stejnou úroveň. „Na olympiádu zatím nemyslím, je strašně daleko. Asi ji začnu řešit, až na ni přijedu. Teď mě čeká volno, pak tréninky, poté ještě čtyři nebo pět závodů Světového poháru, kde budu chtít také uspět,“ uzavřela Samková.

Reklama

Související témata: