Hlavní obsah

Janda nechává jednání o reprezentační smlouvě na Ježovi

PRAHA

Skokan na lyžích Jakub Janda převzal v pondělí na liberecké Dukle dodatky k reprezentační smlouvě, kterou by měl v dohledné době podepsat. Starý kontrakt mu vypršel k poslednímu květnu. Vítěz Světového poháru chce o podmínkách v zastoupení manažera Františka Ježe jednat, ale získal prý dojem, že skokanský úsek má jiné představy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

Minulý týden Janda dostal svazovou část reprezentační smlouvy a dnes úsekové dodatky, o kterých by chtěl jednat. "Smlouva je dohoda dvou stran a podepisuje se vždycky svobodně a za souhlasu obou dvou stran. Chceme nastavit nějaké podmínky a mantinely, ale vypozoroval jsem, že smlouva je podle nich nastavená a není o čem jednat," řekl Janda novinářům v Praze po křtu armádní publikace Olympijská mise.

Janda by rád s vedením úseku jednal o bonusovém řádu či reklamních plochách. Jež by chtěl získat místo na závodníkových lyžích pro vlastní potřebu. To ovšem šéf skokanského úseku Leoš Škoda dlouhodobě odmítá. "Reklamní plochy jim nedám. To bych obral děti a kluby," říká Škoda s tím, že konference úseku v dubnu schválila, že závodníci žádné reklamní plochy nedostanou.

Janda: Až řekne Jež podepiš, tak podepíšu

Dohady se mohou vléci podobně jako předloni, kdy se o kontrakt s běžeckým úsekem dohadovala od května až do konce října nynější mistryně světa a olympijská vítězka Kateřina Neumannová. Do sporu dokonce zasáhlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Janda se nechtěl pouštět do spekulací, co bude, pokud smlouvu nepodepíše. Jednání nechává na manažeru Ježovi. "Co dohodne nebo ne, to záleží na něm. Když přijde, dá smlouvu a řekne: tady to podepiš, tak se nebudu ptát," řekl Janda. Sám si prý jen vyslechne práva a povinnosti. "Tím to pro mě hasne, protože kdybych měl do detailu všechno číst, tak bych měl plnou hlavu a nemohl se soustředit na nic jiného," uvedl.

Lyže mu stále nevyhovují

V minulém týdnu Janda absolvoval trénink na můstku ve Stamsu pod vedením nového reprezentačního trenéra Rakušana Richarda Schallerta. "Sněhový pás postupoval stále níž a níž a zůstat tam o pár dní déle, tak skáčeme na sněhu," připomněl Janda květnové přeháňky z hor.

Znovu testoval nové lyže a opět se mu potvrdilo, že připravený pár ho nenadchl. Lyže mu připadaly málo agresivní. "Jsou mrtvé a nechce se jim jít nahoru," popsal Janda. Skokan potřebuje lyže v letu cítit, aby na ně mohl podle potřeby tlačit, ve vzduchu bojovat a mít pocit letu. "Je špatné, když nemáš tlak a máš strach do lyží víc zatlačit, protože víš, že by ti odešly a skok by se hodně zkrátil," řekl Janda.

Příští týden je na programu soustředění ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde Janda bydlí. "Těším se, že si zas skočím na domácím můstku, a co bude dál, to se uvidí," naznačil Janda, že nemá kvůli nepodepsané smlouvě pozici v reprezentaci jistou. Může se stát, že bude trénovat individuálně. "K tomu se teď nechci vyjadřovat," řekl Janda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články