Hlavní obsah

Triumf plný emocí! Ledecká objímala kouče a přivlastnila si další kabinku

Carezza

Ester Ledecká nepatří ke sportovcům, z nichž by po vítězstvích tryskaly emoce. Jenže po triumfu v úvodním závodě Světového poháru v alpském snowboardingu předvedla za cílem radostné gesto, smála se na celé kolo a dokonce ji zmáhalo dojetí. To, když jedním z prvních gratulantů byl její bývalý kouč Erich Pramsohler, který letos ze zdravotních důvodů nemůže s týmem jezdit.

Foto: Vlastimil Vacek Sport Invest/Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Ester Ledecká po závodě Světového poháru v italské Carezze.

Článek

„Udělalo mi strašnou radost, že se přijel podívat. Když jsem jela nahoru, až mě to dojalo. Měla jsem i kvůli němu radost, že jsem vyhrála,“ jásala Ledecká. Pramsohler pochází z jižního Tyrolska, do Carezzy to tak měl kousek.

„Dívala jsem se, kde stojí, že někde vzadu v davu. Bála jsem se, aby někam neodběhl, měla jsem radost, že jsme se mohli obejmout,“ hlásila dvojnásobná mistryně světa. Jako snowboardový kouč ji nyní spolu se Siegfriedem Grabnerem vede Američan Justin Reiter, jenž ještě vloni závodil, s Pramsohlerem ale na dálku techniku konzultují.

„Já věděl, že sem dorazí, ale pro Ester to bylo překvapení. Jsme spolu v kontaktu, on je úžasný a výjimečný člověk, v jeho přítomnosti se nemůžete cítit špatně,“ hlásil Reiter.

Ani jednou neprohrála

Ledecká v Carezze vyhrála po předloňském triumfu už podruhé, což ostatně budou registrovat všichni návštěvníci dolomitského střediska. Jména vítězů jsou totiž zvěčněna na kabinkách lanovky, která vozí lyžaře a snowboardisty.

„Zrovna jsem si ráno říkala, že by bylo úžasné, kdybych tady měla ještě jednu kabinku, tak mám radost, že se mi to povedlo,“ libovala si Ledecká, která v průběhu závodu ovládla kvalifikaci i všechny čtyři vyřazovací jízdy.

Světový pohár pokračuje v pátek a sobotu v dalším italském středisku Cortina d´Ampezzo. „Ale tam je jenom jedna velká kabina, to bych se musela pořádně vytáhnout, aby ji po mně pojmenovali,“ vtipkovala Ledecká.

Reklama