Hlavní obsah

Běžci na lyžích chtějí udržet medailový trend

JABLONEC NAD NISOU

Udržet medailový trend z olympijských her v Turíně chtějí v letošní zimní sezoně čeští běžci na lyžích. Vrcholem nadcházejících měsíců sice nebudou boje pod pěti kruhy, ale i světové šampionáty všech věkových kategorií jsou pro reprezentanty dostatečnou motivací.

Foto: Archív SLČR

Martin Koukal (vlevo) s Dušanem Kožíškem.

Článek

"Z každé akce chceme přivést alespoň jednu medaili. S tím bychom byli spokojeni," řekl sportovní ředitel běžeckých disciplín lyžařského svazu Čestmír Skrbek na páteční tiskové konferenci v Hotelu Břízky na Jablonecku, kde bude mít reprezentace své centrum při šampionátu klasiků v Liberci v roce 2009. Vrcholem sezóny je ale MS v Sapporu.

Japonské závody budou z českého pohledu specifické zejména tím, že se na nich bude zřejmě loučit s úspěšnou aktivní kariérou Kateřina Neumannová. "I proto se snažíme zaměřit na štafety, ve kterých budeme mít zřejmě poslední šanci na úspěch," uvedl nový šéf reprezentačního družstva žen Vladimír Pavlata.

Jeho mužský protějšek Miroslav Petrásek se zase snažil přípravu zaměřit na rychlost. "V minulé sezóně jsme totiž měli problém při závodech s hromadnými starty. Proto jsme změnili přípravu a zařadili jsme do ní více společných tréninků," řekl Petrásek.

V reprezentačním týmu ale chyběl Lukáš Bauer, jenž se připravoval s částí německého týmu. V pátek si nicméně stejně jako další lyžaři poprvé vyzkoušel nové oblečení, které jim bude dodávat firma Swix.

Reklama