Hlavní obsah

Další hvězda končí! Trojnásobný olympijský vítěz se rozloučil s kariérou

Stockholm

Trojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Marcus Hellner ze Švédska ukončil ve 32 letech kariéru. Rozhodnutí vysvětlil ztrátou motivace, ještě před měsícem přitom získal na domácím šampionátu dva tituly.

Foto: Profimedia.cz

Švéd Marcus Hellner na ZOH v Koreji.

Článek

"Už nemám ten stoprocentní drajv, který je potřeba. Nebylo to lehké rozhodnutí, protože lyžování je zábava a v reprezentaci se mi dařilo, ale nejdůležitější je vždy tomu obětovat všechno a já mám pocit, že už toho nejsem schopen. Už jsem se nedokázal motivovat k pokračování," citovala Hellnera federace FIS.

Hellner proměnil tři účasti na olympijských hrách ve čtyři medaile. Ve Vancouveru 2010 vyhrál skiatlon na 2x15 km a byl členem vítězné štafety, s kterou za čtyři roky v Soči prvenství obhájil. Ve skiatlonu se mu to nepovedlo, skončil v něm druhý za Švýcarem Dariem Colognou.

Má i sedm medailí z mistrovství světa včetně jediného individuálního zlata za sprint z roku 2011. Naposledy byl vloni v Lahti členem bronzové štafety. Na kontě má také přes 200 startů ve Světovém poháru a pět individuálních vítězství, v této sezoně už ale nevybojoval žádné pódiové umístění. Na olympiádě v Pchjongčchangu byl nejlépe čtvrtý v týmovém sprintu.

Reklama

Související témata: