Hlavní obsah

Do úvodu SP v běhu na lyžích zasáhne pětice českých lyžařů

DÜSSELDORF

Pětice českých reprezentantů v čele s olympijskou vítězkou Kateřinou Neumannovou zasáhne do úvodního závodu Světového poháru v běhu na lyžích, který se uskuteční v sobotu a v neděli v Düsseldorfu. Trojlístek běžkyň doplní Helena Erbenová a Petra Markelová, ve sprintu mužů se na start postaví Dušan Kožíšek s Alešem Razýmem.

Foto: www.neumannova.cz

Sprintem v Düsseldorfu zahájí sezónu i Kateřina Neumannová.

Článek

Čeští běžci se připravovali až do pátku na Dachsteinu, nyní trénují na suchu v domácích podmínkách. Lyžařky stále ladí svou výkonnost na rakouském ledovci pod vedením nového trenéra Vladimíra Pavlaty. "Podmínky k přípravě v Rakousku jsou dobré, na ledovci nyní kromě reprezentantů trénuje asi dalších padesát českých běžců v rámci klubových soustředění," řekl v pondělí ředitel úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek.

V Rakousku se připravuje i Lukáš Bauer, který podstoupil letní tréninky společně s německou reprezentací. "Příští pondělí už odjíždíme za prvním sněhem na sever do finského Muonia, kde se už připojí k české reprezentaci i Bauer. Zatím ale čekáme z Finska na příznivější zprávy. Momentálně je na okruhu pouze umělý sníh, který je přes den zatím přikryt plachtami," dodal Skrbek.

Reklama