Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Bansleyová, Wilkersonová 2:1Volejbalistky Sluková s Hermannovou vyhrály v Ostravě turnaj Světového okruhu

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková vyhrály ostravský turnaj Světového okruhu. Nasazené jedničky nejprve v semifinále porazily německé soupeřky Victorii Bieneckovou a Isabel Schneiderovou 21:19 a 21:17 a v duelu o zlaté medaile zdolaly kanadskou dvojici Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová 2:1. České hráčky na World Tour triumfovaly podruhé ve společné kariéře.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková slaví triumf na turnaji Světového okruhu v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Ondřej Perušič a David Schweiner v semifinále podlehli Polákům Kantorovi s Losiakem 0:2 a v dramatickém souboji o třetí místo prohráli s ruským párem Lešukov, Semjonov 1:2. Přesto pro ně čtvrtá příčka znamená nejlepší výsledek na soutěžích čtyřhvězdičkové kategorie. Ostravský turnaj nakonec vyhráli Španělé Pablo Herrera a Adrián Gavira. Ve finále zdolali Poláky Kantora a Losiaka 2:1.

Nejvýše nasazený ženský pár v cestě do boje o titul porazil německé soupeřky Victorii Bieneckovou a Isabel Schneiderovou 21:19 a 21:17. První finálový set ale domácím hráčkám nevyšel, po nesnázích na příjmu stále jen dotahovaly a nakonec prohrály o čtyři body.

Začátek druhé sady přinesl naději. Vedení 5:2 se sice ještě rozplynulo, avšak po zákrocích Nausch Slukové, která v poli dokázala zároveň vyřešit obranu i útok, byl náskok zpátky a záhy bylo jasné, že o zlatu rozhodne tie break.

V tom Češky vedly 4:1 a posléze 9:5, kanadské hráčky se přiblížily, vyrovnat však nedokázaly. Přesto se do poslední chvíle nevzdaly. Po tvrdé smeči Nausch Slukové vedl domácí pár 14:10, ale nakonec proměnil až čtvrtý mečbol nebojácným útokem ostravské rodačky Hermannové.

Nausch Sluková a Hermannová byly letos na Světovém okruhu ve hře o zlato poprvé. Nejlépe zatím v této sezoně dopadly v Haagu, kde v lednu skončily čtvrté. Na začátku společné kariéry ovládly v roce 2015 turnaj v Antalyi, loni zkompletovaly medailovou sbírku druhým místem v Poreči a bronzem v Riu de Janeiro.

České dvojici nestačilo ani sedm mečbolů

V dopoledním semifinále Perušič se Schweinerem nestačili na skvěle podávající Poláky Piotra Kantora a Bartosze Losiaka. Páté nasazené dvojici podlehli 16:21 a 13:21. Se Semjonovem a Lešukovem už v Ostravě hráli, v základní skupině jim podlehli ve dvou setech v souboji o přímý postup do osmifinále. Jenže zápas o bronz byl úplně jiný.

Chybující a nespolupracující ruský pár ztratil úvodní set takřka bez odporu, avšak v následném hustém dešti se vzchopil a vyrovnal. V tie breaku vedli Češi po Schweinerově bloku už 14:12, ale nakonec jim k vítězství nestačilo ani sedm mečbolů. Rusové proměnili po horším příjmu české dvojice svůj šestý.

Na turnaji čtyřhvězdičkové kategorie dosud byli čeští volejbalisté nejlépe pátí v dubnu v Číně. V květnu získali stříbro na tříhvězdičkové soutěži v Turecku.

Turnaj Světového okruhu kategorie 4* v plážovém volejbalu v Ostravě:
Ženy:
Semifinále:
Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Bienecková, Schneiderová (9-Něm.) 2:0 (19, 17)
Bansleyová, Wilkersonová (5-Kan.) - Borgerová, Kozuchová (12-Něm.) 2:1 (-18, 20, 12)
O 3. místo:
Borgerová, Kozuchová - Bienecková, Schneiderová 2:0 (19, 18)
Finále:
Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Bansleyová, Wilkersonová (5-Kan.) 2:1 (-17, 15, 13).
Muži:
Semifinále:
Kantor, Losiak (5-Pol.) - Perušič, Schweiner (8-ČR) 2:0 (16, 13),
Herrera, Gavira (12-Šp.) - Semjonov, Lešukov (24-Rus.) 2:0 (19, 26)
O 3. místo:
Semjonov, Lešukov - Perušič, Schweiner 2:1 (-14, 18, 24)
Finále:
Herrera, Gavira (12-Šp.) - Kantor, Losiak (5-Pol.) 2:1 (25, -15, 11).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články