Hlavní obsah

Totální blikanec! Zámoří vyděsil brutální útok na rozhodčí

New York/Praha

Hrají v bílých tričkách i trenýrkách, jakoby symbolicky v barvě nevinnosti. To, co na palubovce předvedli, je však v jejím dokonalém protikladu. Utkání juniorských basketbalových týmů Chicago Raws a Houston Raptors v Emersonu ve státě Georgia ukončila hromadná bitka, při níž mladíci naháněli rozhodčí jako štvanou zvěř!

Rvačka při basketbalu v USA

 
Článek

Moment, kdy sudí odpískal hráčům Chicaga technický faul, byl pomyslnou rozbuškou, která odstartovala hrůzné okamžiky násilí. Na snímcích je vidět, jak hráči Raws obstoupili arbitra, gestikulují, vykřikují. Nakonec roztržka přerostla v otevřenou agresi.

Hráči nešťastného sudího, jemuž přišli na pomoc jeho kolegové, srazili a pěstmi ho tloukli i přesto, že už ležel bez trika na zemi. Do rvačky se zapojili i další aktéři včetně trenéra Chicaga a na basketbal už nebylo ani pomyšlení. Dusnou atmosféru dokumentují i výkřiky děsu diváků, z nichž ti nejpohotovější zachytili vyhrocené momenty na mobil.

Přitom to není tak dávno, co svět obletěly záběry ze zápasu asijské části kvalifikace o postup na mistrovství světa mezi Austrálií a Filipínami, v němž rovněž došlo na pěsti. Ve třetí čtvrtině duelu se strhla na palubovce nevídaná mela, která skončila vyloučením třinácti hráčů.

Utkání nakonec dohrávali jen tři reprezentanti Filipín, když se ale jeden z nich vyfauloval, musel být zápas pro nedostatek basketbalistů za stavu 89:53 pro Austrálii ukončen.

Incidentem v Manile se zabývá mezinárodní basketbalová federace FIBA a rovněž exces z Emersonu bezpochyby nenechá chladnými příslušné disciplinární orgány.

Reklama

Související témata: