Hlavní obsah

Volejbalistky Slavie vedou před Brnem už jen o jeden set

PRAHA

Po pětisetovém vydřeném vítězství v Ostravě uhájily volejbalistky pražské Slavie vedení v extraligové tabulce. Před mistrovským Brnem vedou po sobotním 11. kole ale už jen díky jednomu vyhranému setu navíc, protože Brňanky si vylepšily skóre vítězstvím 3:0 v Olomouci. V závěsu za vedoucím duem se drží pražský Olymp.

Článek

Slávistky na ostravské palubovce dvakrát o set prohrávaly, ale v závěru zápasu je podržely obě smečařky. "Navíc Havelková přidala ve čtvrtém a pátém setu několik přímých bodů z podání a získaný náskok už jsme udrželi," řekl trenér Slavie Jiří Zach.

Brňanky potvrdily aktuální formu v Olomouci a po prohře na Slavii na začátku října si připsaly už deváté vítězství za sebou. Obhájkyně titulu se na Hané dlouho nezdržely a v každém setu ztratily nejvýše dvacet bodů. Hráčkám Olympu vzdorovaly přerovské soupeřky jen v druhém setu, když dokázaly stáhnout ze stavu 3:10 ztrátu na 15:15. Koncovku ale Pražanky zvládly a následně i třetí set.

Z týmů bojujících o účast v elitní čtyřce pro nadstavbovou část vytěžil oba body jen Frýdek-Místek, který měl ale nejlehčího soupeře. Liberec totiž dosud nevyhrál a nic na tom nezměnil ani dnes na severu Moravy. Poslední dva sety ale Severočešky prohrály jen o dva body.

Extraliga volejbalistek - 11. kolo
Olomouc - Brno 0:3 (-20, -20, -15)
Rozhodčí: Klaisner, L. Grabovský. Čas: 69 min. Diváci: 300.
Frýdek-Místek - Liberec 3:0 (14, 25, 23)
Rozhodčí: Antušák, Vojtíšek. Čas: 74 min. Diváci: 250.
Olymp Praha - Přerov 3:0 (18, 24, 16)
Rozhodčí: Pejpal, Fink. Čas: 64 min. Diváci: 200.
Ostrava - Slavia Praha 2:3 (23, -20, 23, -20, -12)
Rozhodčí: Dvořák, Dočkal. Čas: 114 min. Diváci: 278.

Reklama

Související témata: