Hlavní obsah

Šokující moment v basketbalovém utkání! A klub neměl se svým hráčem slitování

Praha

Těžko říct, co se mu zrovna honilo hlavou, patrně mix naštvání a hněvu, vždyť jeho Kapfenberg prohrával na palubovce Welsu v nejvyšší rakouské soutěži tři minuty před koncem čtvrté čtvrtiny už o devatenáct bodů. Americký basketbalista David Samuels si však frustraci vybil způsobem, který nečekal vůbec nikdo.

Incident v rakouské basketbalové lize

 
Článek

Domácí Erwin Zulic se blýskl parádní smečí a na oslavu zůstal ještě několik vteřin viset rukama na obroučce koše. Po dopadu na zem však byl nemilosrdně ztrestán. Samuels totiž nic netušícímu protivníkovi zasadil do zátylku ránu pěstí.

Otřesený Zulic pochopitelně upadl na zem a na nohy mu následně museli pomáhat spoluhráči i rozhodčí. Naštěstí však vyvázl bez vážnějšího zranění.

Samuelse sudí vyloučili a další postih pak přišel od klubu samotného. Hráče, jenž se v roce 2015 neúspěšně pokoušel prosadit na draftu NBA, okamžitě propustil.

„K takovému chování není moc co říct. Nebylo o čem přemýšlet. Hráč musí nést následky, v naší organizaci ani ve sportu obecně není prostor pro takové chování," řekl generální ředitel Kapfenbergu Oliver Freund.

Reklama

Související témata: