Hlavní obsah

Česko - Finsko 31:27Házenkáři na úvod kvalifikace obstáli v roli favorita, i když Finové kousali

Aktualizováno

Čeští házenkáři vstoupili vítězně do kvalifikace ME 2020, v Plzni porazili Finsko 31:27. Nejlepším střelcem domácích, kteří prakticky celou dobu vedli, byl autor sedmi branek Babák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Bečvář bojuje s finskou dvojicí Max Granlund (vlevo) a Jan Robin Sjöman.

Článek
Fotogalerie

Reprezentanti šli do hry v roli jasného favorita a především díky zakončování z postu spojek ji splnili. Nebylo to pro ně ale úplně snadné. Finové dlouho zůstávali na dostřel, podržel je přísun branek od Tamminena hrající letos i Ligu mistrů za Riihimäen.

Národní tým si však s podporou 800 diváků šel za svým, proti zatažené obraně soupeře volil pestřejší hru v útoku a v důležitých okamžicích ho podržely také zákroky obou brankářů, Galii a Mrkvy. Ve druhé půli si už čeští házenkáři hlídali konstantní náskok tří až čtyřgólový náskok.

Hodnocení z pohledu českého trenéra Daniela Kubeše nebylo úplně pozitivní. „Po utrápeném výkonu jsou nejdůležitější dva body do tabulky. Měli jsme ale určitě vyhrát výraznějším rozdílem než o čtyři góly. Finové však byli mnohem disciplinovanější, my přitom dokázali být nebezpeční sami sobě. Bohužel se nám nepodařilo zahrát tak, jak jsme si představovali. Věřím, že v sobotu večer proti Bosně a Hercegovině předvedeme lepší házenou. Jinak v Tuzle těžko můžeme myslet na úspěch," řekl Kubeš.

Kvalifikace ME 2020 házenkářů – 5. skupina:
Česko - Finsko 31:27 (15:12)
Nejvíce branek: Babák7/1, Kašpárek 5, Mubenzem 4, Hrstka 4/1, Zeman a Bečvář po 3 – Tamminen 9/2, Broman, R. Granlund, Sjöman, Koljonen všichni po 3, Kihlstedt 2. Rozhodčí: Nikolič, Stojkovič (oba Srb.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3. Vyloučení: 2:4.

Reklama

Související témata: