Hlavní obsah

Volejbalistky Brna chtějí postoupit alespoň do Poháru CEV

Využít domácí prostředí k postupu alespoň do Poháru CEV se pokusí od pátku do neděle volejbalistky KP Brno, které pořádají jednu z osmi turnajových skupin Klubového poháru. České mistryně se postupně utkají s Panathinaikosem Atény, německým Vilsbiburgem a španělským týmem Gruppo Murcia.

Článek

Ve hře je jediné postupové místo do osmifinále druhé nejvyšší soutěže po Lize mistryň, tým z druhého místa bude pokračovat v Poháru CEV. "Turnaj pro nás představuje první vrchol sezóny. Ovšem právě brněnská skupina patří svým obsazením mezi nejkvalitnější," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér volejbalistek KP Brno Miroslav Čada, který jednoznačně favorizuje na vítěze skupiny Murcii. "O druhé postupové místo očekávám vyrovnaný boj," dodal kouč.

Brněnské volejbalistky jsou jediným českým týmem, který se přihlásil do evropských pohárů. "S českými týmy hrajeme stále dokola v domácí extralize a tyto zápasy už mnoho nového nepřináší. Konečně změříme síly i s jinými soupeři. Z tohoto pohledu se divím, že jsme zůstali jediní, kdo se do poháru přihlásil," poznamenal Čada.

Hlavní hvězdou španělského favorita je ruská smečařka Ljubov Kiličová, kromě španělských reprezentantek se v Brně představí i Polka Malgorzata Glinková a také Američanka Nancy Metcalfová. Oporou Panathinaikosu Atény zase bude bývalá brněnská volejbalistka Jana Šimánková, která působí v Řecku už třetí sezónu.

Program brněnské skupiny:
Pátek 15. prosince:
17:00KP Brno - Panathinaikos Atény,
19:30Vilsbiburg - Murcia.
Sobota 16. prosince:
17:00KP Brno - Vilsbiburg,
19:30Murcia - Atény.
Neděle 17. prosince:
14:30Atény - Vilsbiburg,
17:00KP Brno - Murcia.

Reklama

Související témata: